Steun ons en help Nederland vooruit

Nick van Egmond

Fractievoorzitter

25 jaar

Roelofarendsveen

Wie ben je?
Ik ben Nick van Egmond, en woon in Roelofarendsveen.

Wat doe je?
Ik ben student bestuurskunde op de Haagse Hogeschool, geld verdienen doe ik als vulploegleider bij Plus van Dijk in Roelofarendsveen. Naast school, werk en politiek ben ik speler bij de Heren1 van Hockeyclub Alkemade op Rijpwetering.

Waarom ben je lid van D66?
Ik ben lid geworden omdat ik bij D66 mijn kijk op de wereld en politiek terug zie. Niet vasthouden aan oude idee├źn maar openstaan voor verandering en vernieuwing, zonder het bestaande tekort te doen. Vertrouwen hebben in wat mensen zelf kunnen, maar wel de mensen die buiten de boot vallen ondersteunen. Dat spreekt mij aan. Naast deze wat abstractere redenen om lid te worden vind ik het altijd belangrijk om de inwoners te betrekken bij het bestuur. D66 staat daarvoor, daarom past D66 bij mij.

Wat kan D66 Kaag en Braassem volgens jou betekenen voor de gemeente?
Ik denk dat D66 in onze gemeente vooral moet zorgen voor het beter betrekken van de inwoners. Bij zowel beleid- als besluitvorming moeten inwoners een grotere rol gaan spelen. Zelf heb ik hier een initiatiefvoorstel over geschreven, die wordt nu in uitvoering gebracht. Hiermee zijn we er nog niet, we hebben grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid die we moeten aanpakken. De wereld verandert en dus moet de politiek en de democratie ook mee veranderen. Oog houden voor de ontwikkelingen van de toekomst en Kaag en Braassem hierin meenemen, dat is wat D66 voor Kaag en Braassem moet doen.

Kandidaatstellingsformulier lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018:

Kandidaatstellingsformulier lijsttrekker Nick van Egmond

Meer van Nick van Egmond