Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 27 november 2020

D66 lanceert met fusie lokale afdelingen een krachtige organisatie richting verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan vanaf woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio als het gaat om D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. Deze krachtenbundeling stroomlijnt onder andere de organisatie van verkiezingen. Maar ook het ondersteunen van de vier fracties, het werven van nieuwe leden en het aangaan van het gesprek met bewoners over wat beter kan.

Nieuw bestuur

De fracties van de verschillende gemeenten blijven ongewijzigd, wel begint een nieuw bestuur onder leiding van voorzitter Inez Klapper, opleidingsmanager bij een hogeschool. Haar team bestaat uit:

  • Secretaris Edward den Heeten uit Alphen aan den Rijn. Edward geeft als directeur dagelijks leiding aan een basisschool.
  • Penningmeester Jeroen de Jong uit Bodegraven. Jeroen is net vader geworden en werkt als manager van een zorginformatiesysteem.
  • Politiek secretaris Erwin Zijlstra uit Koudekerk aan de Rijn. Erwin is ondernemer en heeft een eigen adviesbureau op het gebied van reputatie- en strategie ontwikkeling.
  • Algemeen bestuurslid Martijn Barnas uit Reeuwijk. Martijn is in het dagelijks leven interim-jurist en zal vanuit het bestuur de contacten onderhouden met de D66 fractie in Bodegraven- Reeuwijk.
  • Algemeen bestuurslid Kirsti van Dam uit Alphen aan den Rijn. Kirsti is communicatieadviseur en in dit nieuwe bestuur verantwoordelijk voor communicatie en woordvoering.
Goede solide structuur

Inez: “Het nieuwe bestuur bedankt de gemeentelijke afdelingen voor hun enorme inzet voor D66 in de afgelopen jaren en begint vol enthousiasme aan de bouw van deze nieuwe organisatie. Er wacht ons een belangrijke taak om een goede solide structuur op te zetten waarin de democraten uit alle vier gemeenten zich gehoord en vertegenwoordigd voelen. We willen een levendige en enthousiaste club leden creëren die betrokken is bij de ontwikkeling van onze vier gemeenten en de inwoners. Want D66 Groene Hart laat iedereen vrij, maar niemand vallen!”