Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 maart 2018

D66 Kaag en Braassem handhaaft drie zetels

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend, en D66 Kaag en Braassem handhaaft zich met drie zetels. Na een enthousiaste en intensieve campagne was woensdag 21 maart het woord aan de kiezer.

Verkiezingsresultaat

In Kaag en Braassem hebben kiezers daar gretig gebruik van gemaakt, want met een opkomstpercentage van 57,2% lag de opkomst ver boven het landelijk gemiddelde van ongeveer 53%. Volgens de verkiezingsuitslag heeft D66 Kaag en Braassem 15,0% van de stemmen gekregen, wat resulteert in 3 zetels. PRO verliest een zetel maar bleef SvKB nipt voor in aantal stemmen, en beide partijen behaalden 6 zetels, het CDA 3, en de VVD 2 zetels. De volledige uitslag is hier te vinden. Lijsttrekker Nick van Egmond: “Vier jaar geleden kwamen we met drie zetels in de raad, en dan is het spannend of je dat aantal kunt vasthouden of misschien wel kunt uitbreiden. Gezien de uitslagen in de omliggende gemeenten zijn we tevreden met het behoud van drie zetels – het betekent dat we écht gewaardeerd worden door de inwoners van Kaag en Braassem.” Hij vervolgt: “Het is een goede teamprestatie die we hebben neergezet, en ik wil het hele team en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen van harte bedanken. Namens D66 bedank ik ook alle kiezers die hun stem op ons hebben uitgebracht.”

Nieuwe fractie

Naast Nick van Egmond zullen Conny Punt en Inge van der Meer plaatsnemen in de gemeenteraad. Laatstgenoemde werd door voorkeursstemmen verkozen boven raadslid Gino Wesselman, die 16 stemmen tekort kwam om terug te keren in de gemeenteraad. Kandidaat-raadslid Sam Vijlbrief uit Woubrugge behaalde met 145 voorkeursstemmen ook de kiesdrempel, maar kwam 7 stemmen tekort om plaats te kunnen nemen in de gemeenteraad.

Met de steun en het vertrouwen van de kiezers kijkt D66 met gepaste bescheidenheid uit naar de gesprekken over het te vormen college. De nieuwe fractie zal de komende vier jaar in ieder geval weer een stevig D66-geluid laten horen voor Goed groen, Goed wonen en Goed onderwijs!