Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 maart 2018

Politieke spelletjes met D66 Kaag en Braassem

Op zondag 18 maart kunt u samen met D66 Kaag en Braassem het spel ‘Gemeenteraadsels’ spelen in De Vergulde Vos in Rijpwetering. ‘Gemeenteraadsels’ laat mensen kennismaken met de gemeentepolitiek. In verschillende rollen, zoals wethouder, gemeenteraadslid of buurtbewoner, zoeken de spelers samen naar oplossingen voor gemeentelijke vraagstukken zoals parkeren, vluchtelingenopvang of bestemmingsplannen. D66-campagneleider Manouche Hetzler: “Met ‘Gemeenteraadsels’ leren mensen op een speelse wijze waar de gemeente allemaal over beslist. Hoe dilemma’s worden opgelost, wat raadsleden en wethouders doen, en hoe zij de belangen van bewoners afwegen.”

Gemeenteraadsels

Met het spel wil D66 ervoor zorgen dat mensen leren hoe de gemeentepolitiek werkt. De lokale afdeling van D66 Kaag en Braassem speelt ‘Gemeenteraadsels’ op zondagmiddag 18 maart om 14:00 in De Vergulde Vos in Rijpwetering. Iedereen is welkom om de middag bij te wonen en mee te spelen, aanmelden kan via info@d66kaagenbraassem.nl. Elke speler krijgt een rol aangewezen, met zijn of haar eigen doel. De wethouder wil in het spel bijvoorbeeld zo min mogelijk geld uitgeven, terwijl een gemeenteraadslid het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners tevreden zijn. Samen lossen de spelers problemen op: komt er groen of komen er parkeerplaatsen in de straat? Waar worden vluchtelingen opgevangen? En wat gebeurt er met dat leegstaande pand?

 

Verkiezingen

“D66 Kaag en Braassem vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart naar de stembus gaan”, aldus lijsttrekker Nick van Egmond. “Veel mensen weten niet precies wat de gemeenteraad of de wethouder precies doet. Je gaat niet zo gauw stemmen als je niet weet waar het voor is. Met dit spel leren mensen spelenderwijs waarom het belangrijk is om hun stem te laten horen.”