Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 juli 2017

Nick van Egmond gekozen als lijsttrekker D66 Kaag en Braassem

Nick van Egmond is door de leden van D66 Kaag en Braassem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Hij was de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap, maar ook met één kandidaat kunnen leden “voor” of “tegen” stemmen. Leden kregen twee weken de tijd om te stemmen, en stemden unaniem in met het lijsttrekkerschap van Nick van Egmond.

De verkiezing van de lijsttrekker is de eerste grote gebeurtenis in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. D66 bereidt zich hier al lange tijd op voor en werkt hard aan de voorbereiding van het verkiezingsprogramma en de campagne.

Handschoen

Van Egmond, woonachtig in Roelofarendsveen, heeft als actief lid en burgerraadslid al een flinke dossierkennis opgebouwd en actief de handschoen opgepakt in de politieke arena. Hij stelt: “Bij zowel beleid- als besluitvorming moeten inwoners een grotere rol gaan spelen. Zelf heb ik hier een initiatiefvoorstel over geschreven die nu met raadsbrede steun in uitvoering wordt gebracht. Maar hiermee zijn we er nog niet: we hebben grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid die we moeten aanpakken.” Lees hier meer over Nick van Egmond.

Afdelingsvoorzitter Pepijn Wesselman is blij met de kandidatuur van Van Egmond: “Nick heeft de afgelopen jaren als burgerraadslid bewezen constructief te zijn waar het kan, en kritisch waar het moet. Hij is jong en heeft elan; ik heb er het volste vertrouwen in dat we met Nick als lijsttrekker een mooi resultaat gaan neerzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen.”